Yksi vai kaksi

Posted on

Ollaan meillä menty kesäkuusta asti niin, että aikuiset koirat syö kaksi ruokaa, entisen yhden sijaan. Halusin kokeilla miten se vaikuttaa koiriin ja esimerkiksi turkin kasvuun. Ensimmäinen havaittava ”oire” oli että kiloja alkoi tulemaan, koirien ruokamääriä joutui karsimaan. Hupissa tämä on sitten näkynyt suurentuneena ruuan ”vahtimisena” eli Hupi haluaa hallita ruokinta aikaa murisemalla muille. Ilmeisesti nälkä vaivaa (mutta ylimääräiset kilot sentään lähti).

Mietin palaisinko yhteen ruokailuun, jolloin koirat saivat lajityypillisesti syödä kerralla niin että napa halkeaa ja sitten voi möllöttää masun vieressä. Painon hallinta on usein myös helpompaa. Pupulle se on aina riski, sillä isovillakoira on kiertymäriskirotu (mahalaukun laajentuma ja kiertymä). Mutta Pupullakin on annos aika pieni, kun on leikattu pieni narttu ja jos ja kun annos ei ole pelkkää nappulaa, vaan puolet on lihaa, niin se pienentää riskiä.

En vaan tiedä mitä koira sanoo, kun toinen ruoka tipahtaa pois, etenkin kun pentu saa sapuskansa vielä kaksi kertaa päivässä 😀 Onhan ne toki vuosikausia syöneet niin.  Pitää miettiä myös sitä, että koulutusteknisistä syistä ne söivät ruuan iltaisin, jotta kentällä oli nälkä, mutta olisiko aamuruoka järkevämpi… Häviävään ruoka-aikaan täytyy alussa tarjota pieneneviä annoksia ja pihalle heitettyjä nappuloita.

Tosin en ole vielä varma, kumpi olisi parempi, yksi vai kaksi ruokaa…