Kerään tänne videot Sisun kohtauksista, jotka ovat epilepsiaa. Aluksi mietittiin olisiko mahdollisesti myös Cramping syndrome (CECS),CECS – Koirien epilepsian kaltainen kouristeluoireyhtymä, Canine Epileptoid Cramping Syndrome, Spike’s disease, mutta eläinten neurologilla käynti vahvisti sairauden epilepsiaksi. Sisu sai lääkityksen alkaen 20.3.2018. Käytössä on Barbivet sekä ekan kuukauden myös Keppra. Rajuihin kohtauksiin saatiin myös kohtauksen aikana annettava lääke.
Sisusta on lähetetty vereinäytteet Hannes Lohen tutkimukseen.
Kohtauksia on nyt tullut
1.1.2016
1.1.2017
15.6.2017
15.1.2018
2.3.2018
23.4.2019
Lisäksi maaliskuussa 2017 oli joku ihmeellinen oman takajalan jahtaus.
Sisun ensimmäinen kohtaus 1.1.2016:
Se ei pysynyt pystyssä, sen pää heittelehti puolelta toiselle ilman että se pystyi sitä hallitsemaan. Takajalat ei ottaneet alle. Äkkiä puhelin esille ja videoimaan, samalla hilasin Sisua vähän parempaan asentoon pois sohvan vierestä. Hetki meni ja Sisun olo helpottui, se alkoi voimakkaasti läähättämään ja pikku hiljaa olo parani ja jalat alkoi kantamaan. Tunnin ajan se murisi muille koirille ja sen jälkeen se nukkui.
1.1.2017
Alussa oli olkkarissa, mutta kun poukkoilu meni todella pahan näköiseksi, minun oli kannettava koira pois 6-vuotiaan silmistä. Toisessa huoneessa kohtaus alkoi onneksi jo laantumaan enää heilumiseksi ja lopulta laukesi pikku hiljaa. Kohtauksen aikana Sisu makasi sammakkoasennossa eikä pystynyt kävelemään vaikka yritti paeta hetkittäin (pöydän alla taaksepäin ja koirien huoneesta saunaan).
15.7.2017
23.4.2019
Tuli pitkästä aikaa kohtaus, illalla n. klo 21:30. Puhelin ei ollut käsillä, joten en saanut videokuvaa. Kohtaus oli edellisiä rajumpi. Sisu oli juuri laitettu omaan yksiöönsä yötä varten, kun kuulin tuttua räpistely ja sätkimis ääntä ja ryntäsin katsomaan. Koira heittelehti rajusti ollen välillä kyljellään ja välillä mahallaan. Kaikki jalat oli jäykkänä harallaan, etujalat souti aiheuttaen juuri sen, että meni välillä kyljelleen. Sisu löi päänsä lähellä olleeseen pyykkikoriin kohtauksen keskellä, ennenkuin ehdin siirtää sitä turvallisempaan kohtaan.
Kohtauksen jälkeen istui pelokkaana. Kävi piilossa kaapiston alla. Takajalat toimi jäykästi (myös aamulla takajaloissa kankeutta). Istui pitkään ennenkuin lopulta alkoi nukkumaan.
Seurataan, jos tulee lisää kohtauksia, lähdetään lääkäriin korjaamaan lääkitystä.
Hannes Lohen CECS tutkimus: https://www.koirangeenit.fi/projektit/tutkimusprojektit/neurologiset-sairaudet/cramping-syndrome-cecs/